95% van wat we doen en denken komt uit ons onderbewuste. Dit gaat als het ware op de automatische piloot. Voordat er verandering kan plaatsvinden, is het van belang dat je je bewust wordt van wat zich in jouw onderbewuste afspeelt. Wat er als het ware in jouw bodem opgeslagen ligt. Wat ik zo mooi vind aan mijn werk is dat de natuur hier een handje bij helpt. Enorm waardevol!
Durf jij om hulp te vragen? Stel je eens voor. Het gaat al een tijdje niet zo lekker met je. Er zijn wat dingen gebeurd, je voelt je somber, je gedachten gaan met je aan de haal. Je ziet het even niet meer zitten. Wat zou jij doen? Stap jij meteen naar de huisarts of andere hulpverlener, naar een coach? Durf je dat? Of zal je het eerst even aankijken met de gedachte: ah joh, het komt wel weer goed? Iedereen heeft wel eens dat hij zich somber voelt en misschien kan ik het zelf wel oplossen.

Tijdens een bruiloft van goede vrienden vertelde de trouwambtenaar in haar speech over een bomenhoroscoop. Op basis van de geboortedatum van het bruidspaar kon zij iets vertellen over hun eigenschappen. En dat klopte best wel! Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en na wat zoeken op internet, heb ik het gevonden: ik ben een haagbeuk. Een vredestichter, empatisch, invoelend, iemand die het anderen graag naar de zin maakt en een verlangen heeft naar diepe verbinding.
Een van de redenen waarom ik coaching zo waardevol vind, is dat je én de diepte in gaat én juist ook naar het praktische kijkt. En met het praktische bedoel ik het hoe en wat, in het dagelijks leven. Hoe kan ik de stroom van gedachten doorbreken, hoe leer ik hoe ik me kan ontspannen, wat kan ik doen zodat ik me energieker ga voelen, wat gaat er in me om en hoe moet ik beginnen In de periode dat het met mij niet zo goed ging