Over Robbin

"Alles wat je nodig hebt,

zit al in jezelf."

Waarom kinderwenscoach?

Het onderwerp ‘kinderwens’ is er een die in bijna ieders leven een keer voorbij komt. Iets menselijkers of meer natuurlijk is er eigenlijk niet. Toch praten we er niet over en lijkt er een taboe te heersen. Waarom?

 

In mijn omgeving zijn er meerdere stellen die graag een kindje zouden willen, maar wat tot nu toe nog niet is gelukt. De impact die dat heeft op iemands leven wanneer je niet kan voldoen aan jouw ‘taak’ als vrouw of man. Hoe allesomvattend het is en hoe diep de wens zit. Het is een oerwens die je niet zomaar even aan de kant zet.

 

En toch, is er weinig begeleiding hierin. Wel op medisch gebied. Maar op emotioneel of mentaal niveau? Wanneer negatieve gevoelens en gedachten het overnemen? Je een dubbelleven leidt? Hoe je omgaat met de teleurstellingen, met de stress en druk? Om nog te zwijgen over de vragen en reacties van buitenaf. 

 

Het verbaasde me, het raakte me en maakte me zelfs een beetje boos dat het mentaal zo zwaar kan zijn en dat hierin weinig begeleiding is. Ik geloof dat stress een heel grote invloed heeft op het proces van zwanger worden. Moet daar dan geen aandacht aan besteed worden? 

 

Hoe meer ik me in dit onderwerp verdiep, hoe meer verhalen er naar boven komen. Er zijn zoveel vrouwen (en mannen) voor wie de kinderwens een negatieve lading heeft gekregen. Zij verliezen het vertrouwen, voel zich alleen. Dit kan anders. 

Ontwikkeling

Naast mijn eigen ervaringen, of eigenlijk mede door mijn eigen ervaringen, heb ik de tweejarige erkende post-hbo opleiding Natuur in Begeleiding gevolgd aan Academie Kraaybeekerhof, waar ik geleerd heb te werken met verschillende methodieken en tools. In eerste instantie gaat alles wat je leert over jezelf. Dit heeft me veel gebracht. Wat mij hierin het meest is bijgebleven, is het kijken naar het totale plaatje en de onderlinge samenhang tussen lichaam en geest.  Je bent goed zoals je bent, jij mag er zijn, het mag er zijn. Het klinkt zo cliché, maar heb jij het wel eens echt zo gevoeld? Jij bent een persoon die worstelt met een bepaald vraagstuk, niet het vraagstuk zelf. Ook heb ik hier mogen ervaren hoe fijn het is om te coachen in en met de natuur. Het gevoel van ontspanning, vrijheid en de mooie metaforen die je onderweg tegenkomt. 

 

Mijn kennis en vaardigheden heb ik verder uitgebreid met het lezen van heel veel boeken, het volgen van cursussen, workshops en verdieping in onderwerpen als ademhaling, emoties, energie, mindfulness, NLP en onderbewustzijn. Ik ben nieuwsgierig en sta er altijd voor open om nieuwe dingen te leren en mijzelf te blijven ontwikkelen. Tips zijn altijd welkom! 


Wat anderen over Robbin zeggen:

Robbin heeft bij mij weer rust in mijn hoofd gegeven, waardoor ik veel sterker in het leven sta. Echt een aanrader om zelfverzekerder in het leven te staan! - E

Wat een geweldige jonge vrouw! Robbin is rustig, geduldig, heel inlevend en komt met een plan. Met haar praten, terwijl je in een bos loopt, is erg verhelderend en inzichtelijk. 

 

Haar inzichten en manier van kijken naar de natuur, en ook naar waar je tegenaan loopt, heeft mij heel erg geholpen en gebruik ik nog elke dag. 

 

Doe jezelf en je mind een plezier en maak een afspraak        - Tamara